Mbandhingake tabung serat karbon karo tabung aluminium

Pangukuran serat karbon lan aluminium

Mangkene definisi sing digunakake kanggo mbandhingake sifat sing beda saka rong bahan kasebut:

Modulus elastisitas = "kekakuan" materi.Rasio stres kanggo ketegangan ing materi.Kemiringan kurva tegangan-regangan saka bahan ing wilayah elastis.
Kekuwatan Tarik Ultimate = Tekanan maksimum sing bisa ditahan bahan sadurunge pecah.
Kapadhetan = massa saben unit volume bahan.
Kekakuan spesifik = modulus elastik dibagi kepadatan material.Digunakake kanggo mbandhingake bahan kanthi kapadhetan sing beda.
Kekuwatan Tarik Spesifik = Kekuwatan Tarik dibagi dening Kapadhetan Material.
Kanthi informasi kasebut, tabel ing ngisor iki mbandhingake serat karbon lan aluminium.

Cathetan: Akeh faktor sing bisa mengaruhi angka kasebut.Iki minangka generalisasi;dudu pangukuran absolut.Contone, macem-macem bahan serat karbon kasedhiya karo kaku utawa kekuatan sing luwih dhuwur, asring ing trade-off ing syarat-syarat pangurangan ing sifat liyane.

Pangukuran Carbon Fiber Aluminium Carbon / Aluminium Comparison
Modulus Elastis (E) GPa 70 68,9 100%
Kekuwatan tarik (σ) MPa 1035 450 230%
Kapadhetan (ρ) g/cm3 1,6 2,7 59%
Kekakuan spesifik (E/ρ) 43,8 25,6 171%
Kekuatan tarik spesifik (σ/ρ) 647 166 389%

 

Ndhuwur nuduhake yen kekuatan tarik spesifik serat karbon kira-kira 3,8 kaping aluminium, lan kaku spesifik 1,71 kaping aluminium.

Perbandingan sifat termal serat karbon lan aluminium
Loro sifat liyane sing nuduhake prabédan antarane serat karbon lan aluminium yaiku ekspansi termal lan konduktivitas termal.

Ekspansi termal nggambarake owah-owahan ing dimensi materi nalika owah-owahan suhu.

Pangukuran Carbon Fiber Aluminium Aluminium / Comparison Carbon
Ekspansi Termal 2 in/in/°F 13 in/in/°F 6,5

Pangukuran Carbon Fiber Aluminium Aluminium / Comparison Carbon
Ekspansi Termal 2 in/in/°F 13 in/in/°F 6,5


Wektu kirim: Mei-31-2022

Kirim pesen kanggo kita:

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita