Bahan komposit serat karbon kanggo kendharaan bakal tuwuh kanthi cepet

Miturut laporan riset sing diterbitake ing April dening firma konsultasi Amerika Frost & Sullivan, pasar bahan komposit serat karbon otomotif global bakal tuwuh dadi 7,885 ton ing 2017, kanthi tingkat pertumbuhan taunan gabungan 31,5% saka 2010 nganti 2017. bakal tuwuh saka $ 14,7 yuta ing 2010 kanggo $ 95,5 yuta ing 2017. Senajan bahan komposit serat karbon otomotif isih ing bayi, mimpin dening telung faktor utama, padha bakal mimpin ing wutah explosive ing mangsa.

 

Miturut riset Frost & Sullivan, wiwit taun 2011 nganti 2017, tenaga pendorong pasar bahan komposit serat karbon otomotif utamane kalebu aspek ing ngisor iki:

Kaping pisanan, amarga efisiensi bahan bakar sing dhuwur lan peraturan emisi karbon sing sithik, panjaluk global kanggo bahan sing entheng kanggo ngganti logam saya tambah, lan bahan komposit serat karbon duwe kaluwihan luwih gedhe tinimbang baja ing aplikasi otomotif.

Kapindho, aplikasi bahan komposit serat karbon ing mobil njanjeni.Akeh pengecoran ora mung karo supplier Tier 1, nanging uga karo produsen serat karbon kanggo nggawe bagean sing bisa digunakake.Contone, Evonik wis bebarengan dikembangaké serat karbon dikiataken plastik (CFRP) bahan entheng karo Johnson Controls, Jacob Plastic lan Toho Tenax;Dutch Royal TenCate lan Toray Jepang Perusahaan kasebut nduweni persetujuan pasokan jangka panjang;Toray duwe persetujuan riset lan pangembangan bebarengan karo Daimler kanggo ngembangake komponen CFRP kanggo Mercedes-Benz.Amarga tambah permintaan, produsen serat karbon utama nambah riset lan pangembangan, lan teknologi produksi bahan komposit serat karbon bakal duwe terobosan anyar.

Katelu, panjaluk mobil global bakal pulih, utamane ing segmen mewah lan ultra-mewah, sing dadi target pasar utama komposit karbon.Umume mobil iki diprodhuksi mung ing Jepang, Eropa Kulon (Jerman, Italia, Inggris) lan AS.Amarga pertimbangan saka crashworthiness, gaya, lan perakitan bagean mobil, foundries automobile bakal mbayar liyane lan liyane manungsa waé kanggo bahan komposit serat karbon.

Nanging, Frost & Sullivan uga ujar manawa rega serat karbon dhuwur, lan sebagian besar biaya gumantung saka rega minyak mentah, lan ora samesthine bakal mudhun ing wektu sing cendhak, sing ora cocog kanggo nyuda. biaya dening produsen mobil.Foundries kurang pengalaman engineering sakabèhé lan wis dicocogake kanggo baris perakitan basis bagean logam, lan ngati-ati babagan ngganti peralatan amarga resiko lan biaya panggantos.Kajaba iku, ana syarat anyar kanggo daur ulang kendaraan lengkap.Miturut European Reimbursement Vehicle Act, ing taun 2015, kapasitas daur ulang kendaraan bakal mundhak saka 80% dadi 85%.Kompetisi antarane komposit serat karbon lan komposit kaca sing dikuatake diwasa bakal saya tambah akeh.

 

Komposit serat karbon otomotif nuduhake komposit serat karbon lan resin sing digunakake ing macem-macem aplikasi struktural utawa non-struktural ing mobil.Dibandhingake karo bahan liyane, bahan komposit serat karbon duwe modulus tensile lan kekuatan tarik sing luwih dhuwur, lan bahan komposit serat karbon minangka salah sawijining bahan kanthi kapadhetan paling cilik.Ing struktur tahan kacilakan, bahan resin serat karbon minangka pilihan sing paling apik.Resin sing digunakake bebarengan karo serat karbon yaiku resin epoksi sing paling umum, lan poliester, ester vinyl, nilon, lan polieter eter keton uga digunakake kanthi jumlah cilik.


Wektu kirim: Mar-25-2022

Kirim pesen kanggo kita:

Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita